Fjällfiske med stuga

Fjällfiske med stuga

Att hyra en stuga när man ska fiska i fjällen kan ha flera fördelar:

 1. Nära till fiskevatten: Många stugor ligger nära fiskevatten, vilket gör det enkelt att ta sig till och från fiskeplatserna.
 2. Bekvämlighet: Att hyra en stuga ger en bekväm och privat plats att bo på under fisketuren, där man har möjlighet att laga mat, vila och umgås.
 3. Flexibilitet: Genom att hyra en stuga kan man planera sin egen fiskeresa, utan att behöva ta hänsyn till tider för in- och utcheckning som kan vara en begränsning på hotell eller andra boenden.
 4. Utrustning: Stugor kan ofta komma utrustade med det mesta som man behöver för att laga mat och sova bekvämt.
 5. Upplevelsen: Att hyra en stuga kan bidra till en genuin fjällupplevelse och ge möjlighet att uppleva fjällen på nära håll.

Det är viktigt att planera boendet i förväg för att säkerställa tillgång på en stuga som passar ens önskemål och budget. Många stugor i fjällen bokas upp snabbt under högsäsong, så det kan vara bra att boka i god tid för att få de mest önskade alternativen.

När är den populäraste tiden för att hyra stuga för fiske i fjällen?

Den populäraste tiden för att hyra en stuga för fiske i fjällen varierar beroende på var i landet man befinner sig och vilken typ av fiske man är intresserad av.

Generellt sett är högsäsongen för fjällfiske i Sverige från mitten av juni till mitten av september, och det är också den tid då det är mest efterfrågan på stugor. Under denna period kan det vara svårt att hitta tillgängliga stugor om man inte bokar i förväg.

Många som fiskar i fjällen väljer också att hyra stugor under våren och hösten, speciellt under maj och september månad, då fisket kan vara som bäst. Under våren och hösten är det generellt sett lättare att hitta tillgängliga stugor jämfört med sommaren.

Boka en stuga i tid hos någon av dessa

 1. Visit fjällen: Visitfjällen.se erbjuder stugor och boende i hela Sveriges fjällvärld
 2. Fiskeäventyr: Fiskeäventyr hyr ut stugor i norra Sverige, speciellt i Jämtlandsfjällen, med tillgång till flera olika fiskevatten.
 3. Camp Ripan: Camp Ripan ligger i Kiruna och erbjuder stugor med närhet till fiskevatten i Abiskoområdet.
 4. Fjällstugor: Fjällstugor hyr ut stugor i norra Sverige, speciellt i Tärnaby och Hemavan, med tillgång till flera olika fiskevatten.
 5. Mountain Lodge: Mountain Lodge ligger i Vemdalen och erbjuder stugor med närhet till flera fiskevatten i området.
 6. Idre Fjäll: Idre Fjäll är en populär fjälldestination i Sverige och erbjuder ett brett utbud av stugor med närhet till flera olika fiskevatten.

Det finns många fler företag som hyr ut stugor för fjällfiske i Sverige och det kan vara bra att undersöka vilket område man vill fiska i och vilket företag som passar ens önskemål och budget bäst.

Kommentarer är stängda.