Vad kostar en fiskeresa till fjällen?

Vad kostar en fiskeresa till fjällen?

När det gäller fiske som hobby så är det nästan alltid så att det är utrustningen som är det dyraste. Givet att du redan har det du behöver för att fiska i fjällen (se vår packlista här för förslag) så behöver inte fiskeresan i fjälltrakterna vara så väldigt kostsamt.

Självklart kan det bli en dyr historia om ambitionerna är höga med guidade helikopterturer till svårtillgängliga fiskeplatser eller mer lyxigt boende än tält. För denna typen av exceptionella fiskeupplevelser kan notan lätt hamna på tio tusentals kronor.

Om du dock nöjer dig med boende i eget tält, du fiskar någonstans dit du kan ta dig lätt med bil eller till fots, fiskekortet inte kostar mer än ca hundralappen för ett dygn så kan du vara ute i flera dygn utan att betala mer än några hundralappar per dygn och kanske en tusenlapp i resekostnad.

Finansiera din fiskeresa

Om du planerar en lyxigare fjällfiskeresa och är villig att betala en del för komfort, tillgång till otillgängliga fiskevatten, guide etc. så är det bästa såklart om du har pengarna som behövs sparade. Det finns dock flera aktörer som erbjuder betalning via Klarna och du kan då avbetala din resa med Klarnas delbetalningsupplägg. Tänk dock på att det kan tillkomma en ränta på beloppet och fiskeresan kan då bli dyrare än den kanske var tänkt att bli.

Kommentarer är stängda.